• facebook_logo

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér szolgáltatásai

Tájékoztatás

A tájékoztatás könyvtárunk egyik díjmentes alapszolgáltatása, melynek során megkeressük az olvasóink számára szükséges dokumentumokat (könyvet, cikket, CD-t stb.), vagy azokat az információkat, amire szükségük van.

Látogatóink kérdéseit a könyvtárunkban fellehető könyvek, cikkek, katalógusok és adatbázisok használata mellett az egész könyvtári rendszer szolgáltatásait igénybe véve, és az Internetet használva válaszoljuk meg. Munkánk során összegyűjtjük, válogatjuk és értékeljük az információkat, hogy a kérdező számára szükséges mennyiségű és mélységű ismerettel szolgáljunk.

Forduljon könyvtárosainkhoz, ha

  • Szeretne eligazodni a könyvtárban
  • Gondot okoz önnek a katalógus használata
  • Valamilyen témában könyvajánlatot kér (pl.: babápolás, Győr története, műelemzés)
  • Adatokra van szüksége (pl.: egy könyv vagy cikk pontos adataira kíváncsi). Szívesen szolgálunk azonban egyéb ténybeli információkkal is (pl. adott személy kitüntetései, idegen szavak jelentése, jeles történelmi események időpontja, statisztikai adatok, jogszabályok, cégek elérhetősége, telefonszámok, menetrendek)
  • Irodalomkutatásra van szüksége. Ekkor olvasóink kérésére, részletesen meghatározott szempontok szerint áttekintjük egy-egy téma szakirodalmát, esetenként a szépirodalmat is. Keresés közben értékeljük és válogatjuk a megtalált információkat. A keresés eredményéről listát készítünk.
  • Segítségre van szüksége a számítógép használatánál, vagy az elektronikus ügyintézésnél

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött.

 

Megosztás a Facebookon: Megosztás a Facebookon

Hosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Keresés a katalógusban

Cím
Szerző

Hazánk

ePont