• facebook_logo

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér szolgáltatásai

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kölcsönzés

Beiratkozott olvasóknak

A szolgáltatás beiratkozáshoz és személyes megjelenéshez kötött. A könyvtárközi kölcsönzés célja, hogy a könyvtárunk állományában nem szereplő dokumentumokhoz is hozzájuthassanak olvasóink anélkül, hogy más könyvtára(ka)t kellene felkeresniük. A kérés teljesülhet a dokumentum eredeti formájában, fénymásolatban, vagy bizonyos esetben elektronikus változatban. Az országban sehol nem található dokumentumokat külföldről kérjük meg az Országos Széchényi Könyvtár közvetítésével.

Az Országos Dokumentumellátó Rendszer (ODR) szolgáltató intézményeiből érkező eredeti mű kölcsönzése térítésmentes, azonban az eredeti dokumentum visszaküldésének postaköltsége a kérő olvasót terheli.

A könyvtárközi kölcsönzéssel érkező dokumentum kölcsönzési idejét és használatát a kölcsönadó könyvtár szabja meg (például csak olvasótermi használat, rövid kölcsönzési határidő, csak másolatot küldenek). A kérés teljesítési ideje általában 1-3 hét.

A külföldről történő kérés kölcsönzési díja 4500,- Ft, amelynek teljesítési ideje 1-1,5 hónap.

A fénymásolat szolgáltatása a küldő könyvtár díjszabása szerint történik, amit a postaköltséggel együtt az igénylő olvasónak kell kifizetnie. A megérkezett dokumentumokról a könyvtár értesítést küld.

Könyvtáraknak

Az Országos Dokumentumellátó Rendszer szolgáltató könyvtáraként a gyűjteményünkben található dokumentumokat más könyvtárak felhasználói számára is hozzáférhetővé tesszük könyvtárközi kölcsönzéssel.

Partnereink kéréseit fogadjuk telefonon, faxon, kérőlapon, e-mail-ben, az ODR rendszerén keresztül, illetve személyesen (könyvtáros által).
A dokumentumok hozzáférhetősége, kölcsönözhetősége, lelőhelye online katalógusunkban ellenőrizhető.

A kért dokumentumot lehetőség szerint már aznap csomagoljuk, és legkésőbb másnap postázzuk, kivéve, ha az a külső raktárunkban található (szállítás: kedd reggel és csütörtök reggel). A dokumentumokat kizárólag könyvtárak címére postázzuk!

A könyvtárközi kölcsönzés elérhetőségei

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér

9002 Győr, Pf.:120

Telefon: 96/328-231; 96/516-676

e-mail:
könyvtárközi e-mail
könyvtárközi e-mail

Korlátozás

Néhány duplum példányt kivéve nem kölcsönözhetők a muzeális dokumentumok, az olvasótermi, kézikönyvtári, helyismereti dokumentumok, valamint a folyóiratok, kéziratok, ritkaságok. Régi, vagy rossz állapotú dokumentumról csak digitális úton készült másolatot készítünk. A dokumentum kölcsönzési határideje egy hónap, amennyiben nincs rá előjegyzés, meghosszabbítható. A kikölcsönzött dokumentumokra előjegyzést is felveszünk, illetve továbbítjuk a kérést más könyvtárakhoz.

Az eredeti dokumentum visszaküldésének postaköltsége a kérő könyvtárat (a kérő olvasót) terheli. Az elkészült másolatokról könyvtárunk számlát állít ki, amelyet a dokumentummal együtt postázunk.

Kérdéseikkel kérjük, forduljanak a könyvtárközi kölcsönzést bonyolító kollégáinkhoz!

Megosztás a Facebookon: Megosztás a Facebookon

Hosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Keresés a katalógusban

Cím
Szerző

Hazánk

ePont