• facebook_logo

Elektronikus Könyvtár

Elktroniklus KönyvtárA Dr. Kovás Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Elektronikus Könyvtára 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a könyvtárban folyó digitalizálási munka eredményét - természetesen a szerzői jogi törvények betartásával - közkinccsé tegyük; s mivel ez egy folyamatos munka, az e-könyvtárba kerülő dokumentumok száma folyamatosan nő. Terveink szerint a helyismereti gyűjtemény érdekességeiből válogatunk a digitális gyűjteményhez, valamint olyan formátumú dokumentumokat helyezünk itt el, amelyek a hagyományos gyűjteményekből hiányoznak (pl. prezentáció).

Az elektronikus könyvtár lehetővé teszi, hogy könyvtárunk dokumentumainak egy része digitális formában is elérhetővé váljon. Ehhez csak egy Internet kapcsolatra van szükség, s máris böngészhet egy olyan virtuális könyvtárban, ahol a rendelkezésre álló dokumentumok mindig hozzáférhetőek és 0 - 24 óráig, tehát éjjel - nappal használhatóak. Az elektronikus könyvtárban ugyanúgy kereshet vagy böngészhet, mint a fizikailag is létező könyvtárban, azzal a különbséggel, hogy a kiszemelt dokumentumot azonnal használatba is veheti. Nem kell határidőket figyelnie és késedelmi díjakat fizetnie, valamint nem kell várakoznia.

A „DigiTar” a Kisfaludy Károly Digitális Könyvtára, melynek megvalósulásához a lehetőséget a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP-1.2.3-09/1-2009-0020) keretén belül a "Korszerű könyvtári szolgáltatások infrastruktúra fejlesztése a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban" című projekt tette lehetővé. A pályázat segítségével tudtuk megvásárolni a JaDox 3.0 elektronikus dokumentumkezelő rendszert, ami lehetővé teszi, hogy nyilvánossá tehessük azokat a dokumentumainkat, amelyek eddig még nem voltak kereshetők és megtekinthetők. Célunk, hogy kulturális örökségünk Győr-Moson-Sopron megyére vonatkozó anyagai digitalizálási tervünknek megfelelően közvetlenül elérhetők legyenek. Arra törekszünk, hogy megyénk, településeink, irodalmi- és kulturális értékeink az érdeklődők számára gyorsan, megfelelő minőségben hozzáférhetővé váljanak. Könyvtárunk vállalja, hogy a megye könyvtárainak elektronikus könyvtára legyen, ahol megtalálható mindazok a könyvtári információk, amelyek a digitalizált formában elérhetők. Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.

Megosztás a Facebookon: Megosztás a Facebookon

Hosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Keresés a katalógusban

Cím
Szerző

Hazánk

ePont