• facebook_logo

Hangoskönyv ajánló

Tolnai Gáborné ajánlata

Lackfi János: Milyenek a magyarok?

borító

Lackfi János Milyenek a magyarok? : útikalauz kül- és belföldieknek című könyve 2012-ben jelent meg először, s a nagy sikerre való tekintettel azóta még 2 kiadása látott napvilágot. A Kossuth és a Mojzer Kiadónak köszönhetően már hangoskönyvben is hozzáférhető, meghallgatható, ráadásul a szerző előadásában. Aki szereti Lackfi lenyűgözően szellemes stílusát, most sem fog csalódni.

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Ebből a hangoskönyvből az is kiderül, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Tartalom:
01. Honfibú
02. Honderű
03. Méricskélők
04. Betyárvirtus
05. Alkohol kezdőknek
06. Alkohol haladóknak
07. Koleszterin és csirkefej
08. Mákunk van
09. Hálószoba és öltöző
10. Kettős mérce
11. Nem élhetek muzsikaszó nélkül
12. Emberközpontú ügyintézés
13. Drótok népe
14. A sírba vitt titok
15. Találékonyság
16. Magyar világ
17. Nyelvtudás alapfokon
18. Nyelvtudás felsőfokon
19. Népek útkereszteződése
20. Az ideális társadalom
21. Benzinfej
22. Magyar cowboy
23. Kanászlegény kisbicskája

Előadja: Lackfi János
Teljes játékidő: 126 perc
Formátum: 2 audio CD


Lelőhely: Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-05-23

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Szilvási Krisztián ajánlata

Nathaniel Hawthorne: The Scarlet Letter

borító

In Puritan Boston, the adulteress Hester Prynn is sentenced to spend the rest of her life as an outcast, wearint the scarlet letter A on her clothes. While her husband attacks the guiltstricken father of Hester`s illegitimate child with psychological torture, Hester develops into the morally most plausible character… In Nathaniel Hawthorne`s great novel, narrow-mindedness and religious zeal become a prison for entire society.

This book was originally published prior to 1923, and represents a reproduction of an important historical work, maintaining the same format as the original work. While some publishers have opted to apply OCR (optical character recognition) technology to the process, we believe this leads to sub-optimal results (frequent typographical errors, strange characters and confusing formatting) and does not adequately preserve the historical character of the original artifact. We believe this work is culturally important in its original archival form. While we strive to adequately clean and digitally enhance the original work, there are occasionally instances where imperfections such as blurred or missing pages, poor pictures or errant marks may have been introduced due to either the quality of the original work or the scanning process itself. Despite these occasional imperfections, we have brought it back into print as part of our ongoing global book preservation commitment, providing customers with access to the best possible historical reprints. We appreciate your understanding of these occasional imperfections, and sincerely hope you enjoy seeing the book in a format as close as possible to that intended by the original publisher.

The Speaker: Dick Hill has recorded more than 200 audio books since 1994 and is a three-time Audie Award winner (the American audio book industry`s top award).

Előadja: Dick Hill
Teljes játékidő: 9 óra 3 perc
Formátum: mp3


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-05-16

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

K. László Szilvia: Marci és az évszakok

borító

Az egészen pici gyerekek és a kisiskolások valószínűleg egyaránt örömmel hallgatják majd ezt a verseket, meséket, dalokat tartalmazó lemezt. A vidám alaphangulatú, népdal jellegű feldolgozás jókedvre derít, igazi zenei élményt nyújt. Az albumot úgy állították össze, hogy átfogjon egy egész évet; nyomon követhető az évszakok váltakozása, így a kisgyermek időbeliségének fejlődését segíti. Beilleszthető az óvodai programba, használható az irodalmi-zenei foglalkozásokhoz. Mivel a gyerekek az idő fogalmát élményeiken keresztül tanulják, ezért ünnepekhez kapcsolódó versek is helyet kaptak a lemezen. Például Márton nap, Mikulás, húsvét, óvodai búcsúztató.

Az egyszerűen megtanítható, rövid versek segítséget jelenthetnek a pedagógusok munkájában, jól használhatók egy ünnepi műsor összeállításánál. Az albumon szereplő mesék rövidek, szórakoztatóak, de emellett tanítanak is. A víz körforgásáról, illetve az elfogadásról szóló mese, a kisiskolás gyerekek számára is fontos, hasznos információkat tartalmaz.

Tartalom:
01. Marcimese
02. Pocsolyadal
03. Szeptember, süni, jegenyefa
04. Október, gesztenye, őszi mondóka, a tölgyfalevél
05. Hová mentek libuskáim?
06. November, őszi búcsú
07. Misi, a kis medvebocs
08. Dúdoló
09. Varjak, kitalálós
10. Itt a tél!
11. December
12. Mikulás dal
13. Karácsonyi ének, szilveszter
14. Farsang
15. Csilicsepp
16. Tavaszváró, hajnal, tavaszváró ének, március
17. Vékony dróton
18. Április, felhőpásztor
19. Húsvét
20. Május, anyák napjára
21. Ovibúcsúztató
22. Tarisznyába való vers
23. Nyárköszöntő
24. Június, kiflicsücsök, július, mezítláb-dal, ring a csónak, rosszabb napokon
25. Júliusi mese
26. Hinta
27. Bográcsozó, a fuvola és a csillagok, augusztus
28. Mese a szórakozott pékmesterről
29. Fent az égen pipázik a nap

Előadja: Takács Nikolas és Polyák Lilla
Teljes játékidő: 44 perc
Formátum: Audio CD


Lelőhely: Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-05-09

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Jonathan Swift: Gulliver utazása Lilliputba

borító

Jonathan Swift Gulliver utazásai című műve minden idők legsikeresebb szatirikus regényei közé tartozik. Az Utazás Lilliputba a törpék országába visz el bennünket. A kicsi és nagy relációja új megvilágításba kerül, az embert kicsinységében nevetségesnek, nagyságában pedig visszataszítónak ábrázolja a szerző. Kegyetlen szatíra ez, nem csak a 18. századi Angliáról, hanem magáról az emberről és az emberiségről is.

A mű alapvető mondandója, úgy tűnik, sosem veszít aktualitásából. Talán nem utolsósorban azért, mert az értékrend csúcsán mégis olyan pozitív emberi tulajdonságok állnak, mint az igaz emberség, segítőkészség és az erkölcsi tisztaság. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes olvasmány, amely hangoskönyvben Rudolf Péter hangján szólal meg.

Előadja: Rudolf Péter
Teljes játékidő: 145 perc
Formátum: 2 audio CD


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-05-02

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Eddig még senki nem készített értékelést. Legyen Ön az első!

Márné Tóth Krisztina ajánlata

Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary kinyitja az ajtót

borító

Váratlanul, az éjszaka sötétjében egy fénysugár jelent meg az égen, ami egyre nagyobb és csillogóbb lett. Jane-nek elakadt a lélegzete, Michael a csodálkozástól meg sem tudott mukkanni. Ahogy a fénysugár közeledett, egyre inkább emberi alakot öltött, és rövidesen kivehető volt, hogy ez nem más, mint a csudálatos Mary Poppins, a dadatündér. Fekete szalmakalapjában és ezüstgombos kék kabátjában maga volt a megtestesült varázslat.

Mary Poppins, aki legutóbb oda-vissza jeggyel szállt fel a ringlispílre, amely azután elrepítette a földről, fel, egyenesen a csillagos égbe – újra visszatért. Ez a zsörtölődő, mesebeli dadatündér, ha kedve tartja, felpattan egy tűzijátékrakétára, és már le is pottyan egy sötét novemberi estén a parkba, a Banks család és a többi régi barát igaz örömére. Kalandjainak harmadik kötetében megint csak érdekesnél érdekesebb utakra vezérli Jane-t, Michaelt, az ikreket, meg a pólyás Annabelt. Azután pedig – hisz minden jónak vége szakadhat – Mary Poppins megint fogja szőnyegtáskáját, papagájfejes ernyőjét, s – az eddigieknél nem kevésbé csudás módon – eltűnik a Cseresznyefa utca tizenhétből, de ott hagyja a sok szép, izgalmas kaland emlékét.

A csudálatos Mary és A csudálatos Mary visszatér folytatása ugyanolyan izgalmas és szórakoztató Polyák Lilla előadásában, mint az előzmények.

Előadja: Polyák Lilla
Teljes játékidő: 361 perc
Formátum: MP3


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-04-25

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Garaczi László: Pompásan buszozunk

borító

Garaczi László regénye egyszerre paródiája és hű leírása egy korszaknak, úgy az alsó tagozat idejéből, pontosabban szemszögéből. Amikor még nagyok a felsősök, kicsik az ovisok és az iskola fenséges ésszerűtlensége – a maga minden árnyoldalával – az élet természetes velejárójának tűnik. Nehéz erről mit mondani. Olthatatlan kacagás, isteni. Nem is regény ez úgy igazán, mert kicsit vers, kicsit inkább novella vagy stílusgyakorlat. Lélektani gyakorlatnak is mondhatnánk. Freud óta nyílt titok, hogy életünk valamennyi fontos eseménye a gyermekkorban történik. Ekkor jövünk rá, hogy a világ kegyetlen, hogy miből lesz a gyerek, hogy a szomszéd apukája erősebb a miénknél – szóval minden olyasmire, amire jobb lenne nem is emlékezni. Mégis – és ez megint Freud –, még rosszabb lenne, ha nem emlékeznénk rá.

„Apám aláírásában a kezdőbetű fél oldal, több helyen átszaggatja a papírt, ezzel a fergeteges és grandiózus Gé-vel nem tanácsos viccelődni. Aki egyszer találkozik Apám Gé-jével, más szemmel néz rá, ez az ember még sokra viszi. Aláírás­hamisítás szóba sem jöhet, évekig gyakorolok, silány utánzatokra telik csupán. Csodálom és imádom őt ezért a Gé-ért. Sokszor csak úgy öncélúan, az élvezet kedvéért megkérem, vesse papírra a nevét, a nevünket, másodpercekig szánkázik a toll föl-alá, hurkok csapódnak jobbra-balra; dupla szaltó és svédcsavar, de nem ám csak úgy összevissza, hanem egy tökéletesen begyakorolt és indulatos terv szerint, és egyszer csak ott áll megint ez a különös, vad ábra, ami távolról sem emlékeztet arra a Gé-re, amit én írok, amit nekem kell írni, ám mégis az, extatikus, földöntúli, isteni változatban. A lenyűgöző iniciáléhoz elvékonyodó, jelentéktelen kis farkat rezzent, a név fölös maradékát, így vet tőrt a nagyra törő szándéknak az elbizonytalanodó akarat.”

Előadja: Máté Gábor
Teljes játékidő: 274 perc
Formátum: MP3


Lelőhely:
Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-04-18

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Piroska és a farkas – Grimm legszebb meséi

borító

Az E.Z.S. Music kiadó Grimm-meséket összegyűjtő hangoskönyvsorozatának 3. részeként jelent meg a Piroska és a farkas című CD. A címadó mesén kívül még két közismert Grimm-művet hallgathatnak meg kicsik és nagyok a Csokonai Színház művészeinek tolmácsolásában: A brémai muzsikosokat és a Jancsi és Juliskát.

A 2014-ben megjelent fél órás albumon Dóka Andrea, Hajdú Péter és Jámbor József meséli el a jószívű cserfes kislány és a gonosz farkas, a négy okos állat, valamint a szegény testvérpár és csúnya vasorrú bába történetét. És mint tudjuk, a Grimm-testvéreknél – éppúgy, mint a népmesékben – a jó mindig győzedelmeskedik végül a gonosz felett, még ha sok-sok nehézségen és kalandon kell is előtte keresztülmennie.

Tartalom:
01. A brémai muzsikusok
02. Jancsi és Juliska
03. Piroska és a farkas

Előadja: Dóka Andrea, Hajdú Péter és Jámbor József
Teljes játékidő: 27 perc
Formátum: Audio


Lelőhely:
Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-04-11

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Szabó Magda: A pillanat: Creusais

borító

A 70 éves Szabó Magda ezt a regényét saját nekrológjának nevezte. Valóban beleírta élete minden csalódását, veszteségét, 70 év élettapasztalatát. Nem rejti véka alá véleményét családról, nevelésről, szerelemről, házasságról, politikáról, háborúról. Mindezt szokatlan formában („eposzt írtam regényben”) és antik környezetbe helyezve tárja elénk. Vergilius Aeneis-ának Saboas által megírt változatában Aeneas helyett felesége, Creusa éli át a hős szerepében a kalandokat, sok iróniára, meglepő fordulatra adva lehetőséget. A hangosregény utolsó fejezetében a mű keletkezéstörténetét is megismerhetjük, amely sok magyarázattal szolgál a regény mélységeinek megértéséhez. Ráckevei Anna művészi teljesítménye lenyűgöző, ahogy az antik formában rejlő lehetőségeket és a gyakran frivol, meghökkentő, nagyon is modern tartalmat egységes, szép előadásban összefogja.

„...mindig mindenért elszámoltat bennünket az utókor, hát arra ügyelj, hogy valami lélekre ható kapaszkodót mindig adj a rapszódoszoknak, amit a történészek ugyan egy perc alatt megcáfolnak majd, de mit számít az, ha az irodalom formáló ereje teljes szépségében érvényesül. Jól lépj Latinus király, mert téged kell szeretnie a világnak, nem az ellenfeleidet...”

Előadja: Ráckevei Anna
Teljes játékidő: 709 perc
Formátum: MP3


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-04-04

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Bagdy Emőke: Párkapcsolat

borító

Dr. Bagdy Emőke pszichológus a Párkapcsolat című hangoskönyvét a Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó közösen jelentette meg két audio cd-n. Az ismert pszichológus sok évtizedes tapasztalatait foglalja össze a párkapcsolatokról ebben a kiadványban. Az esélyekről, a veszélyekről és a reményekről. Hiszen nincs tökéletes kapcsolat, csak meg-megújuló. Konfliktusokon vergődi át magát az életképes kapcsolat, különböző fejlődési szakaszokon keresztül. A konfliktusokkal való megbirkózáson méretik meg, hogy valójában milyen a párok egymáshoz való viszonya. Hogy ez sikerüljön, az két ember tudatosságán, igyekezetén, egymás tiszteletén, megbecsülésén és persze egymás szeretetén múlik. És nem függ az életkortól. A szerelemből nem lehet kiöregedni – állítja Bagdy Emőke. Végtére is mindenki boldog szeretne lenni, és a boldogsághoz hozzátartozik az együttlét azzal, akit szeretek, és aki szeret – a kétórás hangoskönyvből meg lehet ismerni, hogyan lehet eljutni idáig.

„Kedves Hallgatóm, Szeretettel köszöntelek! Most egy olyan úton fogunk végighaladni, melynek célja a jó, harmonikus párkapcsolat megvalósítása. Kérlek, hallgass meg, tarts velem! Mindannyian boldogságra vágyó emberek vagyunk. Képzeld, emberek ezreit kérdezték már meg, mi az, ami igazán boldoggá teszi őket, mikor voltak igazán boldogok életükben, és szinte mindenki így válaszol; meghitt pillanatok, együttlét azzal, akit szeretek, azzal, aki engem szeret. Te is tudod, az emberi kapcsolatok alapja, bölcsője a párkapcsolat… Együttlét, összetartozás, amit ketté az Isten sem szakíthat! Ezt a párkapcsolatot kívánom Neked. Kérlek, dolgozz érte, dolgozzunk érte mindketten, férfi és nő, és ez az együtt-fáradozás az, ami végül célhoz vezet. Nincs tökéletes kapcsolat csak meg-megújuló, és ezen kell úgy dolgoznunk, hogy a konfliktusokon is átsegítsük egymást. Ezt kívánom neked tiszta szívemből!”

Előadja: Bagdy Emőke
Teljes játékidő: 132 perc
Formátum: 2 audio CD


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-03-28

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Tolnai Gáborné ajánlata

Turi Zsolt: Papa esti meséi 1.

borító

A mesélő Peller Mariann, aki sokszínű előadásmódjával elrepíti a hallgatókat egy képzelt mesebeli világba. A történetek szereplői, egy kivétellel, valós állatok emberi lélekkel felruházva. A mesélő szemén keresztül jósággal, hősiességgel, bátorsággal, nem ritkán humorral mutatja be a kerek erdőbeli kalandokat. A kedves öreg erdész összes lakótársa, akik a kerek erdőben laknak, mind-mind szereplői a mesének. Nincs benne harc, ellenségeskedés, ármány és cselszövés, de van benne oktató jellegű történet a barátságról és az összefogásról. Ajánljuk mindenkinek, de különösen azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik szívesen betekintenének ebbe a varázslatos mesevilágba!

Peller Mariann a Rádió 1 reggeli műsorvezetője, Peller Anna színművész testvére. A középiskolát külkereskedelmi szakon végezte, és elsőre fel sem vették a jelenlegi tanhelyére, így folytatta külkereskedelmi tanulmányait, de nem adta fel. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója, saját bevallása alapján már 14 éves kora óta televíziós munkáról álmodott. A nagy lehetőséghez 2008 őszén jutott, ekkor debütált az RTL Klub-on a Fogd a pénzt és fuss! című játékkal.

Tartalom:
01. Rezső a hős
02. Egy furcsa hóember
03. A Karácsonyfa
04. Az árvíz

Előadja: Peller Mariann
Teljes játékidő: 49 perc
Formátum: Audio


Lelőhely:
Központi Könyvtár Médiatár, Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára


Megtekintés az Online Katalógusban

2017-03-21

 Értékelés 

Értékelje a művet (5:nagyon tetszett, 1:egyáltalán nem tetszett)

5 4 3 2 1

Korábbi értékelések átlaga: 5

Megosztás a Facebookon: Megosztás a Facebookon

Hosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Keresés a katalógusban

Cím
Szerző

Hazánk

ePont