• facebook_logo

NAVA-pont

NAVA

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, valamint a Kisfaludy Károly Könyvtárban Nava-pont működik.

A NAVA - Nemzeti Audiovizuális Archívum -, az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti és szolgáltatja. Az archívum 2006. január 1-én kezdte meg munkáját.

Könyvtárunk a NAVA gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít egy terminálon keresztül. A NAVA szolgáltatásainak igénybevétele ingyenes, regisztrált könyvtárhasználók előzetes bejelentkezés alapján igényelhetik a szolgáltatást. Előjegyzést kérni telefonon is lehet. A használat időtartama 1 óra. Amennyiben nincsenek előjegyzett vagy várakozó olvasók, további használatra van lehetőség.

A NAVA gyűjteményéből nyomtatásra, másolásra és letöltésre nincs lehetőség!

NAVA szolgáltatások

A NAVA archívumának adatbázisa kereshető, a benne található műsorok teljes terjedelmükben megtekinthetők.

Archívumok

Az archívumban az m1, az m2, a Duna Tv, az RTL Klub, TV2 valamint a Magyar Rádió 3 csatornájának a  2006. január 1. óta sugárzott magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait találja meg.

Különgyűjtemények

  • 100 magyar játékfilm - a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1941-1981
  • Magyar Világhíradók - a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1931-1943 közötti időszakból
  • Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei 1955-1985-ből
  • Mediawave fesztiválfilmek
  • Mindentudás Egyeteme előadások 2002-2006-ból

Az archívumokban szabadon kereshet, a Magyar Világhíradókat és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeit bárhonnan szabadon megtekintheti, a NAVA kötelespéldány-archívum és a Különgyűjtemények további anyagait azonban csak a NAVA-ponton nézheti meg.
A hozzáférhető csatornák és műsorok köre folyamatosan bővül.

Megosztás a Facebookon: Megosztás a Facebookon

Hosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Keresés a katalógusban

Cím
Szerző

Hazánk

ePont